Op elke vraag, het meest passende antwoord


Op elke zorgvraag van ouderen in West-Vlaanderen het meest passende antwoord bieden zodat zij zo goed en lang mogelijk actief kunnen blijven en gelukkig zijn, dat is de ambitie die als een rode draad loopt doorheen alles wat we doen. De voorzieningen van Woonzorggroep GVO hebben een ruim en divers aanbod aan diensten om mensen te helpen zowel in hun eigen leefomgeving als tijdelijk of permanent in het centrum zelf.

Zorgeloos thuis (blijven) wonen

Vanuit de ervaring en expertise in ouderenzorg die we in elk van onze centra door de jaren heen hebben opgebouwd, dragen we bij om ook in de eigen thuissituatie de nodige ondersteuning te bieden. We luisteren altijd eerst naar de vragen of problemen die mensen ondervinden en kijken dan pas waar, hoe en door een oplossing kan geboden worden. Vandaar dat onze deuren altijd openstaan voor eender wie moeilijkheden ondervindt om thuis te (blijven) functioneren. Of het nu gaat om huishoudhulp, maaltijden aan huis of medische hulp, dankzij onze ervaring en ons netwerk leggen wij steeds de brug naar de juiste partner(s). 

Infopunt dementie 

In (bijna) elk van onze GVO-huizen is er een Infopunt dementie gevestigd.
Als je vragen hebt over dementie of het omgaan met dementie, als je info zoekt over woningaanpassingen
of hulpmiddelen of simpelweg een luisterend oor nodig hebt, dan kan je terecht in een van onze Infopunten dementie. We hebben door de jaren heen heel wat expertise opgebouwd rond dementie en die delen we graag met iedereen die van dicht of ver met dementie geconfronteerd wordt. Ook mantelzorgers zijn er van harte welkom! 

We bieden tips en advies om zo lang en goed mogelijk thuis te blijven wonen. We helpen in het omgaan met gedrags- en stemmingsveranderingen en maken je wegwijs in het netwerk van diensten en ondersteuningsmogelijkheden.
Maar evengoed ben je welkom voor een ongedwongen babbel of om even je hart te luchten... 

Op de websites van de huizen vind je alle informatie en contactgegevens over het Infopunt dementie in de buurt.

Een ruim en divers zorgaanbod

Het gespecialiseerde aanbod in elk van onze woonzorgcentra zelf vertaalt zich in een waaier aan diensten die ondersteuning bieden waar en wanneer je dit nodig hebt. Afhankelijk van de locatie is er een aanbod in:

  • het lokaal dienstencentrum, waar de focus ligt op ontmoeting, vorming en creativiteit.
  • het dagverzorgingscentrum dat mensen met een zorgvraag de kans geeft om thuis te blijven wonen en overdag zorg, een maaltijd, sociaal contact en tal van activiteiten te hebben, georganiseerd vanuit het woonzorgcentrum.
  • het restaurant, waar je elke dag van een verse, gezonde maaltijd kan genieten voor een democratische prijs.
  • het kortverblijf, waarbij je tijdelijke opvang en intensieve begeleiding krijgt om nadien terug thuis te gaan wonen.
  • de crisiskamer om onverwachte ernstige situaties te overbruggen.
  • de zorgflats die het koppels mogelijk maakt om samen te blijven wonen als een van de partners of beiden een hoge zorgvraag
    heeft/hebben.
  • de assistentiewoningen waar je in alle vrijheid woont in eigen appartement en teglijk kan rekenen op zorg en ondersteuning wanneer het nodig is.

Zo maken we de cirkel aan mogelijkheid voor ouderen die een of andere vorm van ondersteuning wensen, helemaal rond!

Andere zorgoplossingen

Medewerkers en vrijwilligers
GVO, Kortrijk
Maaltijden
GVO, Kortrijk